over mij

Wat ik heb ervaren…


Toen ik een puber was besloot ik dat het heel belangrijk voor mij was om ervaringen te maken, dat ben ik nooit vergeten.

Mijn ervaringen maken mijn leven rijker. Ze dagen mij uit en helpen mij mezelf te leren kennen. Ik voel mij een rijk mens door diverse intense en vaak uitdagende ervaringen. Ze kleuren mijn persoonlijk perspectief, en geven karakter aan een onpersoonlijk leven. Het inzicht dat het leven onpersoonlijk is, is tot mij gekomen toen ik 38 jaar was. Ik voelde daarvoor ook al dat er meer is dan het persoonlijke verhaal, maar ik had nog niet ervaren hoe het was als ik mij totaal aan het leven overgaf. Toen ik dat deed, op het moment dat ik Portugal verliet, het leven dat gedurende negen jaar alles voor mij was, gebeurde er iets bijzonders. Ik was bang en toch liet ik los. En in het loslaten viel, en viel…

…ik weg. Niet in angst, maar door de sensatie heen. In de overgave voelde ik dat ik veilig was. Ik had nu alles “verloren” waar ik van hield. De sluier van identificatie was volledig weggevallen. En wat er over bleef was een open veld, een energie die niets van mij wilde. Onbevooroordeeld, alles was goed. Ik was veilig.

Jaren lang heb ik in volledige overgave geleefd. Geen behoefte om iets te presteren, mensen iets te leren, of om gezien te worden. Ik ging mee met de flow en stond open voor alles en iedereen.

Nu herinner ik mij weer waarvoor ik leef.

Ik herinner mij, jou…

Wat ik doe

 

Met mijn creatieve geest verwijs ik onophoudelijk naar de diepe schoonheid van jouw ware open natuur. Ik kan het niet laten je daaraan te herinneren. Die ware natuur schijnt door jouw lichaam, je karakter en je handelingen. Misschien herinner jij je dit voor een deel, misschien nog niet. Iedereen kan dit weer leren herkennen. Door trouw te blijven aan jezelf, aan jouw behoeften en diepe verlangens.

Leer te zien dat jij niet je conditioneringen bent, en creëer nieuwe en inspirerende patronen. Transformeer jezelf terug in het prachtige open wezen dat je bent. En vind hierdoor vervulling en het ware geluk.

Meer

over mij

Toen ik klein was groeide ik voor een groot deel op in de buitenlucht. Ik kroop door wilde hoge grassen, hing ondersteboven in de takken van de zwiepende rode beuk en pakte kleine salamanders en padden op met mijn afgebeten nagels. Ik was veel op mijzelf, ik ging op in dingen die ik tegenkwam en genoot van die vrijheid. Toch kwam er een moment dat ik mij niet zo lekker in mijn vel voelde. Ik nam emoties en spanningen op van mijn omgeving. Dat ging vanzelf, daar kon ik niets aan doen. En dat gaf mij stress en het gevoel van machteloosheid. Zo ging ik mij onbewust identificeren met de mensen, situaties en gevoelens om mij heen.

Ik heb door vallen en opstaan geleerd dat het niet erg is om je te identificeren met je omgeving, gedachten en je zelfbeeld, het is onvermijdelijk. En het is dapper om door deze identificatie heen te willen leren kijken. Het is de vorm van liefde die je kent, al voedt deze je vaak niet. 

Bewustwording en het doorzien van patronen, trauma’s, emoties en onbewuste verslavingen is wat ik van jongs af aan als vanzelf doe. Terwijl ik net als iedereen ook heb geworsteld met mijn eigen projecties en onbewuste patronen. En wat ik het moeilijkste vond om te leren was het erkennen van de schoonheid van mijn ware natuur, te mogen zijn met alles wat ik voelde, zag en ervaarde. Dus is het logisch dat ik daar goed in ben geworden, om anderen daarbij te helpen. Ik heb altijd geweten dat het leven een groot avontuur is om te ervaren en inzicht te krijgen in onze diepe schoonheid en die te delen.